Yhteystiedot

Ota meihin yhteyttä

  • jos haluat ottaa Lapinohris-ohrarieskamme mukaan yrityksesi tuotevalikoimaan
  • jos haluat lisätietoja Lapinohris-ohrarieskoistamme
  • jos haluat tulla tutustumaan porotilaamme Utsjoella
  • jos tarvitset yöpymispaikan Utsjoella vieraillessasi
  • jos haluat tutustua huskyihin
  • jos suunnittelet huskyn pennun ostamista
  • jos haluat lähteä poroajelulle Lapin kauniiseen luontoon
  • jos haluat kokea koiravaljakkoajelun Lapin kauniissa luonnossa
  • jos kaipaat unohtumattomia kokemuksia ja elämyksiä Suomen Lapissa
  • jos haluat suorittaa poronhoidon perustutkintoon liittyvän työharjoittelun porotilallemme
  • jos haluat suorittaa eläintenhoitajan perustutkintoon liittyvän työharjoittelun huskytarhallamme
  • jos haluat oppia valmistamaan perinteisiä lappilaisia ohrarieskoja
  • jos haluat oppia valmistamaan perinteisiä lappilaisia ruokia
  • jos haluat pitää Lappi-teemaillan ja tarvitset siihen sopivan ruokatarjoilun
  • jos haluat pitää polttarit mukavassa seurassa opetellen tekemään perinteisiä ja aitoja lappilaisia ruokia
  • jos kerhosi, järjestösi tai seurasi haluaa järjestää lappilaisen ruuan kurssin
  • jos tarvitset neuvoja Lappiin tutustumiseen tai perille löytämiseen
  • jos haluat yhdistää Utsjoen matkaasi käynnin Norjan puolella
  • jos tarvitset kyydin Utsjoen keskustasta porotilallemme tai
  • jos sinulla on meille jotakin muuta asiaa.

Voit soittaa meille arkipäivisin kello 8-20 numeroon +358 456789. Puhelimeen vastaa joko porotilan emäntä Amalia Hakonen tai porotilan isäntä Jouni Hakonen. Otathan kuitenkin huomioon, että porot, huskyt sekä muut tilan työt pitävät meidät kiireisinä. Ellemme siis vastaa puhelimeen, jätäthän viestin äänimerkin kuultuasi. Pyrimme palaamaan asiaan mahdollisimman pian!

Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteella lapinohris@porotila.fi. Kerrothan sähköpostiviestissäsi mahdollisimman tarkasti yhteystietosi sekä sen, mitä asiasi koskee. Pyrimme tarkistamaan sähköpostiviestit päivittäin, mutta kiireisinä aikoina, erityisesti poroerottelun aikaan, vastaaminen saattaa kestää useamman arkipäivän. Jos siis asiasi on kiireellinen, suosittelemme, että soitat. Postiosoitteemme on Porotila Hakonen, Hallanvaarantie 245, 97868 Utsjoki.

Porotila ja leipomo

Porotilamme sijaitsee Utsjoella osoitteessa Hallavaarantie 245. Utsjoelle on helpointa ja nopeinta saapua pääkaupunkiseudulta lentäen ensin Ivaloon ja Ivalosta bussilla Utsjoelle. Porotilamme sijaitsee kymmenen kilometrin päässä Utsjoen keskustasta. Jos tulet omalla autolla, käänny Utsjoen torinkulman liikenneympyrästä Vuorikaduntielle. Aja Vuorikaduntietä suoraan noin yhdeksän kilometriä, kunnes tulet risteykseen, josta voit kääntyä Hallavaarantielle. Jatka Hallavaarantietä kunnes tulet numeron 245 kohdalle. Porotilamme päärakennus on suuri keltainen puutalo. Tunnistat tilamme myös huskytarhoista, joissa huskyt toivottavat sinut tervetulleeksi. Pihassamme on paljon tilaa pysäköidä auto. Varothan kuitenkin pihalla juoksentelevia kissoja! Jos tulet kaukaa eikä sinulla ole omaa autoa käytössä, voimme sovittaessa noutaa sinut pientä korvausta vastaan Utsjoen keskustasta. Porotilaltamme on lyhyt matka Norjaan ja jos yövyt meillä ja haluat vierailla myös Norjassa, voimme niin sovittaessa viedä sinut Norjan puolelle tai neuvoa muita kuljetusvaihtoehtoja.

Leipomo, josta Lapinohris-ohrarieskamme ovat kotoisin, sijaitsee porotilamme päärakennuksessa, joka on rakennettu jo 1900-luvun alussa. Ohrarieskamme ovat täysin kotitekoisia ja ne on valmistettu perinteisessä leipäuunissa, joka sijaitsee keskeisellä paikalla tuvassamme. Myös leipäuuni on edelleenkin se alkuperäinen, jolla talon ensimmäiset asukkaat, esivanhempamme, ovat aikoinaan valmistaneet samanlaista perinteistä lappilaista ohrarieskaa, jota nyt tarjoamme myyntiin Lapinohris-nimellä. Uunia on muutamia kertoja kunnostettu ja korjattu, mutta se on edelleenkin se sama uuni, joka on ollut talossa sen rakentamisesta alkaen eli 1900-luvun alusta asti. Voit näin olla varma, että tarjoamamme leipä kunnioittaa perinteitä! Porotilan emäntä Amalia Hakonen on suorittanut leipurin koulutuksen sekä hygieniapassin, joten sen lisäksi, että leipämme leivotaan perinteitä kunnioittaen, ne leivotaan myös ammattitaidolla. Käytämme ohrarieskojen valmistuksessa ainoastaan paikallista, puhdasta ohraa. Leivissämme maistuu siis puhdas Lapin luonto!