Meidän tuotteemme

Perheyrityksemme on toiminut Utsjoella jo vuodesta 1987 alkaen. Valmistamme Utsjoella, joka kuuluu Lapin saamelaisalueeseen, perinteisiä lappilaisia uunissa valmistettuja ohrarieskoja, joiden valmistuksessa käytämme lähialueella kasvatettua ohraa. Leivät valmistetaan käsin ammattitaidolla ja perinteitä kunnioittaen. Käyttämämme ohrarieskaresepti on kulkenut suvussamme sukupolvelta toiselle jo kymmenen sukupolven ajan ja perheen emännällä on lisäksi leipurin koulutus ja tietenkin hygieniapassi. Leipiämme on tarjolla useissa Lapin alueen hotelleissa, laskettelukeskuksissa sekä muissa turistikohteissa. Lisäksi toimitamme leipiä muutamaan lappilaista ruokaa tarjoavaan ravintolaan Helsingissä. Rekisteröity tuotemerkkimme on Lapinohris. Lapinohris on hiivaton ja vehnäjauhoton tuote eikä se sisällä lisäaineita. Se on parhaimmillaan tuoreena. Halutessasi voit tulla tutustumaan ohrarieskan perinteiseen valmistustapaan ja kokeilla leipien valmistusta myös itse.

Leipätuotteiden valmistamisen lisäksi kasvatamme poroja ja huskyja ja tarjoamme paikallisille turisteille sekä poro- että huskyajelumahdolisuuden. Poro- tai huskyretkellä on mahdollista päästä nauttimaan maittavista tuotteistamme keskelle luontoa! Toimimme yhteistyössä myös muutamien muiden Lapin elämyksiä tarjoavien yrittäjien kanssa, joten Lapinohrista ja porotuotteitamme on mahdollista päästä maistamaan myös muualla.

Tarjoamamme palvelut 

Toimitamme leipomiamme Lapinohris-ohrarieskoja ravitsemusalan toimipisteisiin. Sovittaessa voimme järjestää myös lappilaisia iltoja, joissa tarjoillaan perinteisiä lappilaisia ruokalajeja. Olemme järjestäneet tällaisia iltoja esimerkiksi Helsingin ravintoloissa, joissa on vietetty Lappi-päivää tai –teemaviikkoa. Illat ovat olleet erittäin suosittuja ja olemme saaneet niistä hyvää palautetta. Voit valita iltaa varten haluamasi kolme pääruokavaihtoehtoa, joita ovat esimerkiksi poronkäristys ja kotitekoiset poromakkarat, sekä yhden jälkiruokavaihtoehdon, joista leipäjuusto lakkahillolla on eräs erittäin suosittu vaihtoehto. Tulemme valmistamaan ruuat sovitusti paikan päälle ja käytämme niiden valmistuksessa ainoastaan aitoja, laadukkaita, lappilaisia raaka-aineita. Ruuan laatu on meille kunnia-asia!

Jos vierailet Utsjoella, olet tervetullut tutustumaan porotilaamme sekä huskyjen kasvatukseen! Kerromme mielellämme poronhoidon perinteistä sekä huskyjen kasvatuksen ja hoidon käytänteistä. Vierailu tilalla on maksutonta, mutta toivomme, että ilmoitat siitä hyvissä ajoin etukäteen. Järjestämme vierailijoiden niin halutessa sekä poro- että huskyajeluja. Näihin ajeluihin voi yhdistää myös ruokatarjoilun kodassa upean luonnon keskellä. Voit valita haluatko lähteä poron tai huskyjen kanssa vain lyhyelle kilometrin pyrähdykselle vai toivoisitko mieluummin pääseväsi useiden kymmenien kilometrien vaellukselle Lapin upean luonnon keskelle. Voit halutessasi viettää kanssamme vaikka koko päivän ulkona! Poro- ja huskyajelut sekä niillä mahdollisesti tarjottavat kahvit ja lounaat ovat maksullisia. Tarkemmat hintatiedot saat ottamalla meihin yhteyttä. Yhteystietomme löydät Yhteystiedot-sivulta. Ota rohkeasti meihin yhteyttä!

Utsjoella vieraillessasi voit tulla myös tutustumaan lappilaisen ohrarieskan valmistukseen perinteisellä tavalla. Voit halutessasi kokeilla leivän valmistusta myös itse. Ilmoitathan tulostasi kuitenkin etukäteen! Meillä on leipäuuni kuumana päivittäin – myös viikonloppuisin! Leivän leipomisen lisäksi opetamme toisinaan asiakkaitamme valmistamaan muitakin lappilaisia perinneherkkuja. Olemme järjestäneet muunmuassa Helsingin alueen  Irma-kerhossa lappilaisen ruuan illan, jonka aikana opetimme Irma-kerhon jäsenille poronkäristyksen, perinteisen lappilaisen perunamuussin sekä uunijuuston valmistusta. Uunijuuston seuraksi valmistimme jopa lakkahillon itse! Tällaiset illanvietot, joissa opetellaan yhdessä valmistamaan uusia ruokalajeja mukavassa seurassa, ovat myös mukavia polttari-ideoita!

Porotilallamme on myös mahdollista yöpyä; järjestämme bread-and –breakfast-tyylistä majoitusta. Meillä on tilaa majoittaa maksimissaan viisi henkilöä kerrallaan, joten olethan ajoissa meihin yhteydessä, jos haluat majoittua meillä. Majoittumisen hinta sisältää runsaan aamiaisen, jolla tarjoillaan aitoa lappilaista ruokaa, joka on valmistettu lähialueilla tuotetuista raaka-aineista tai riistasta. Lisämaksusta on mahdollista saada myös lounas, päivällinen ja kahvitarjoilu. Voit kokea luonamme aitoa lappilaista elämää ja osallistua niin halutessasi sekä porojen että huskyjen hoitoon. Neuvomme mielellämme sinua Lapin nähtävyyksien löytämisessä sekä liikkumisessa!